Borci z PPF vymysleli nové ostrovy

08.03.2009 18:19

Společnost PPF Partners Limited si v lednu založila dceřinou společnost v České republice. Jmenuje se PPF Partners a.s.. Na tom by samo o sobě nebylo nic moc zajímavého. 

Skutečná bomba pro zeměpisce se ukrývá v zakladatelské listině a ve výpisu z obchodního rejstříku. Stojí tam, že PPF Partners Limited je zaregistrována na Normandských ostrovech, kontrétně na Guernsey, druhém největším z nich. V zakladatelské listině je to napsáno pětkrát a ve výpisu z obchodního rejstříku dvakrát. Celkem tedy sedmkrát. 

Potíž je v tom, že Normandské ostrovy neexistují. PPF je zaměnila za Normanské ostrovy (Channel Islands). Chyba se pochopiteně stát může. Pokud ale jde o tak důležité dokumenty jako jsou zakladatelská listina a výpis z obchodního rejstříku, je to na pováženou. Všech těch sedm chyb orazítkoval Tomáš Oulík, nejvyhlášenější notář v Evropě.

PPF Partners z Normanských ostrovů vlastnila v prosinci loňského roku ze 72,5 procent PPF Group a z 27,5 procent Generali Worldwide Insurance. Některá pomatená média označila PPF Partners za žraločí fond.

-mot-

Zpět