Marie Geidlová porodila syna Mathiase, multimiliardář Radovan Vítek se stal počtvrté otcem

08.02.2009 17:40

Osmatřicetiletý Radovan Vítek je dalším tuzemským miliardářem, který je otcem čtyř dětí. Předním to stihly například Andrej Babiš nebo Petr Kellner. Mathias Vítek se narodil v pátek. Štěstěna mu zatím přeje, měl by totiž participovat na obrovském majetku svého otce, který i přes dnešní mizérii na globálních trzích výrazně převyšuje hranici deseti miliard korun. Jde zejména o skupinu CPI.  

Staršího syna Radovana má Vítek s Evou Vítkovou. Bouřlivý rozchod Vítkových připomíná výjev z románu nebo rozsáhlého filmového díla. Samotný rozvod již proběhl na konci loňského roku, nyní se řeší majetkové otázky. Vítek dokonce kvůli tomu převedl veškeré majetky na matku Miladu Malou a další osoby. Část také na Marii Geidlovou, s níž má kromě právě narozeného syna Mathiase také dvě dcery.

Geidlová například vlastnila na konci roku 2007 devadesát procent firmy Curitiba. Klíčovým majetkem Curitiby je společnost Bayton, která vlastní a provozuje lázeňské domy ve Františkových Lázních, hrad a zámek Bezdružice, ubytovací zařízení v Praze. Bayton se soudí s ministerstvem financí o panelák se zhruba 500 lůžky v pražských Řepích. Podle posledního soudního rozhodnutí patří ubytovna firmě kontrolované čerstvou maminkou Marií Geidlovou.

Společnost Curitiba měla ještě na konci roku 2007 bankovní úvěry v řádu mnoha stovek milionů. Například J&T Bance dlužila 440 milionů. Úvěr Curitiby byl kryt jejími akciemi Baytonu. Dalším věřitelem byla slovenská Poštová banka. V její prospěch jsou zase zastaveny akcie Curitiby ve společnosti Vigano. Ta je jediným vlastníkem firmy Turati (dříve Hotel Gomel). Právě šestnáctipatrový čtyřhvězdičkový českobudějovický hotel tvoří majetkovou podstatu Turati. V současné době jsou zmíněné úvěry plně splaceny.

-mot-

Zpět