Milutin Perič loni vybral od gamblerů 10,4 miliardy korun

23.11.2009 15:11

Český hazardní trh má nového lídra. Stal se jím šestačtyřicetiletý Milutin Perič, vládce holdingu Slot Group. Podíl skupiny na celém tuzemském hazardu dosáhl 6,6 procent, v technických hrách jako jsou rulety drží dokonce 16,31 procent. Slot Group loni vybral od hráčů v České republice, na Slovensku a v Polsku 10,4 miliard korun. Na Česko připadá osm a půl miliard.

Meziroční nárůst přijatých sázek vyskočil o 171 procent. Zisk konsolidovaného celku po zdanění dosáhl 344 milionů a EBITDA opravdu solidních 654 milionů. Na vzestupu se podílely zejména miliardové akvizice společností Aladin Games/El Rancho a Apex On-line. Expanzi Peričova Slotu financuje německá banka Commerzbank.

Skupina Slot Group provozuje více než 3200 videoloterijních terminálů, přes 450 elektromechanických rulet, kasina a další bandity. V současné době dokončuje akvizici Irucie, která provozuje nejméně dvacet kasin. Prodávajícím je skupina Ritzio ruského oligarchy Olega Bojka.

Minoritní podíl v Peričově holdingu drží Aida Peričová. Podnikatel pocházející z Balkánu patří mezi nejvlivnější postavy v Karlových Varech.
-mot-

Čisté zisky klíčových firem skupiny Slot Group (v mil. Kč)
Slot Game 278
Apex On-line 118
Aladin Games 104
El Rancho 73
Slot (Polsko) 33

Zpět