Sisákova malá, ale dobrá investice

20.11.2008 21:18

Jednačtyřicetiletý Petr Sisák má hodně divokou minulost. Dnes kontroluje ústecké společnosti Setuza, Spolek pro chemickou a hutní výrobu a řadu dalších společností. V mnohém jede s Tomášem Pitrem, jemuž podle informací www.motejlek.com dluží nemalé peníze. Mělo by jít až o miliardu korun. Jde o přátelskou výpomoc.

Na konci roku 2005 Sisák uskutečnil prostřednictvím Walton Ventures z britského Peterboroughu zajímavou investici. Koupil třetinu Žernoseckého vinařství. Šlo o dobrý, ale především chvályhodný počin. Žernosecké vinařství vedené vynikajícím vinařem Františkem Kupsou je totiž spolu s Mělnickým vinařstvím Kraus jednoznačně nejlepším tvůrcem vína na území Čech. Navíc jde o výdělečný podnik. Firma loni dokázala při tržbách 18,4 milionů korun vydělat sedm milionů po zdanění.

Žernosecké vinařství obhospodařuje slavné a nádherně položené vinice Malá Vendule, Velká Vendule, Pod Lovošem, Nad školou, Kostelní a Mariánská v bohem požehnaných obcích Velké Žernoseky, Žalhostice a Lovosice. Všechny jsou v dosahu Babišovy Lovochemie, předního evropského výrobce dusíkatých a vícesložkových hnojiv. Spojitost mezi znamenitým vínem a skvělými hnojivy dosud nebyla věrohodně prozkoumána.

-mot- 

 

Zpět