Zlatí gambleři, Kulajta s Pobořilem na nich vydělali v posledních pěti letech půl miliardy korun

14.11.2009 09:11

Loňské výsledky provozovatelů hazarních her jednoznačně potvrzují, že lidé v dobách ekonomického marasmu hledají útěchu v blikajících terminálech za ohyzdně polepenými výlohami. Rekordních zisků dosáhly všichni velcí hráči na českém trhu. Výjimkou není ani Bonver Win, vlajková loď skupiny Bonver Group. Společnost loni vydělala 167 milionů korun po zdanění. Meziročně si polepšila o 55 procent. Tržby dokonce stouply z 340 na 984 milionů.

Vlastníky Bonveru, který za posledních pět let vydělal téměř půl miliardy v čistém, jsou dvaačtyřicetiletý Dalibor Pobořil a sedmačtyřicetiletý Pavel Kulajta. Reklamní tváří jejich byznysu je zpěvák a tanečník Jiří Korn. Bonver provozuje 54 klubů a heren, kde mohou gambleři hrát na elektromechanických ruletách, videoloterijních terminálech a dalších banditech.

Bonver Win letos odvedl na veřejně prospěšné účely na základě loňských příjmů 97 milionů korun. Český rozhlas v této souvislosti upozornil na to, že 37 miliónů získalo v lednu 2009 založené Sdružení přátel motorismu. Jde o naprosto neviditelné občanské sdružení. Mezi další příjemce peněz podle Českého rozhlasu patřila firma SBM Europe, která obdržela od Bonver Winu 11,2 milionů. I ona vznikla letos v lednu. Jejím majitelem je Stanehouse z Britských Panenských ostrovů. Na první pohled je patrné, že v těchto dvou případech nebyly peníze nebyly poukázány na veřejně prospěšné účely.
-mot-

Zpět